Eakate nõukogud aitavad viia pensionäride algatused linnani

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil: Andres Ergma ja Tõnis Mölder
Pildil: Andres Ergma ja Tõnis Mölder Foto: Raepress

Tallinn ja MTÜ Eesti Pensionäride Ühenduste Liit sõlmisid kolmapäeval heade kavatsuste kokkuleppe, milles muu hulgas nähakse ette ka Tallinna linnaosade valitsuste juurde eakate nõukogude loomist, teatas Raepress.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on linna üheks tähtsamaks prioriteediks eakamate inimeste väärtustamine ja toetamine. «Eakate nõukogud annavad kindlasti linnaosade arengutele lisaväärtusi. Nõukogud saavad esitada nii algatusi, ideid kui ka juba konkreetseid ettepanekuid eakate eluolusse puutuvasse,» sõnas Mölder.

«Oleme sel aastal alustanud ka seeniorite eluasemeprogrammi koostamisega ning on selge, et eakaid inimesi ja nende arvamusi tuleb senisest rohkem väärtustada,» rääkis Mölder.

MTÜ Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu juhatuse esimehe Andres Ergma sõnul on see esimene suur samm, mille kaudu eakad inimesed saavad oma ettepanekutega muuta eluolusid paremaks. «Meie eesmärgiks on oma liikmeskonna ja toetajate ühendamine ning see protsess on saanud nüüd praktilise väljendi. Informatsiooni vahetamine linnaosa ja eakate vahel on kahtlemata oluline ja usun, et kokkuleppest saame kõik vastastikkust kasu,» sõnas Ergma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles