Kinnimakstud ühistransport laieneb: märtsist sõidavad terve saare pensionärid tasuta

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistransport maal. Pilt on illustratiivne.
Ühistransport maal. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kõik Saaremaa valla pensionärid saavad loodetavasti juba märtsi algusest sõita Kuressaare linnaliinidel tasuta, nagu seni on seda teinud kuressaarlased, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Saaremaa vallavalitsus andis eile välja korralduse, mille järgi võivad kõik Saaremaa valda sissekirjutatud pensionärid Kuressaare linnaliini bussides sõita tasuta. Tasuta sõidu õiguse saavad nii vanadus-, töövõimetus- kui ka toitjakaotuspensioni saajad.

Valla transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul on tasuta sõidu õiguse taotlemise kord kokkuleppimisel. See avaldatakse valla lehes ja kodulehel.Tasuta sõidu õigus hakkab kehtima pärast seda, kui Saaremaa vallavalitsus on allkirjastanud lepingu vedajaga – Atko Liinid OÜ-ga. Karl Tiitson avaldas lootust, et leping jõustub juba 1. märtsist.

Saare maakonnas elab sotsiaalkindlustusameti andmetel 1. veebruari seisuga 9443 pensionäri. Kuressaare linnas elab neist 3098 vanaduspensionäri, 383 töövõimetuspensionäri ja 47 toitjakaotuspensioni saajat.

Ülejäänud Saare maakonnas elab 4997 (neist 514 Muhu vallas ja 40 Ruhnu vallas) vanaduspensionäri, 830 töövõimetuspensionäri ja 88 toitjakaotuspensioni saajat. Kuressaare linnas elavatest pensionäridest on endale sõidusoodustust võimaldava kaardi võtnud 1555 ehk 44 protsenti pensionäridest. Üks kaardi omanik tegi 2017. aastal keskmiselt 46 sõitu.

Saaremaa valla eelarve eelnõus on tasuta sõidu õiguse toetuseks 45 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles