Märjamaal alustas õpingutega hooldustöötajate õpperühm

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa Kõrgkooli hoolduslabor Mõdrikul. Pildil: hooldusnukk. Pilt on illustratiivne.
Lääne-Virumaa Kõrgkooli hoolduslabor Mõdrikul. Pildil: hooldusnukk. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Kolmapäeval toimus Märjamaa valla raamatukogus pidulik avaaktus Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli hooldustöötaja töökohapõhist kutseõpet alustavale hooldajale, keda on kokku 16. Hooldustöötajate töökohapõhise tasemeõppe tellimist tingib vajadus kutseoskustega hooldustöötajate järele.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kutseõppe osakonna juhataja Piret Tamme selgitab, et vajadus kompetentsete hooldustööd tegevate inimeste järele on Eestis kasvava trendiga ning tuginedes OSKA raportile võib väita, et kutseõppe tasemel on hooldustöötajate vajadus pakkumisest kaks korda suurem. «Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on töökohapõhist kutseõpet pakkunud juba aastast 2008, andes erinevate maakondade inimestele võimaluse omandada haridus kodukohale lähedal. Selline vorm aitab ja julgustab inimesi, kelle õppimiskogemusest on möödas palju aastaid, et uuesti õppima asuda,» lisab Tamme.

Hooldustöötaja õppekava töökohapõhises õppes alustavad Märjamaal õpingutega Märjamaa Haigla, Kuuda Hooldekodu ja Märjamaa valla hooldustöötajad.

Töökohapõhist õpet rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme «Õppe seostamine tööturu vajadustega» raames. Õppekava nominaalne õppeaeg on kaks aastat ja õpingute üldmaht 120 Eesti kutsehariduse arvestuspunkti. Õppekava lõpetamisel omistatakse lõpetajale kutseõppe tasemeõppe õpingute lõpetamist tõendav lõputunnistus ja kutseeksami eduka sooritamise korral ka hooldustöötaja kutse tase 4.

Järgmine vastuvõtt Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kutseõppe tasemeõppe koolipõhistele erialadele algab 9. juulil 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles