Tallinnas saavad pensionärid linnalepinguga firmadelt soodustusi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid Tallinnas
Pensionärid Tallinnas Foto: Sander Ilvest / Postimees

Aasta algusest tõusis Tallinnas pensionilisa toetuse määr seniselt 76,70 eurolt 100 euroni aastas, kuid peale selle on Tallinn sõlminud ka lepingud juriidiliste isikutega, kes pakuvad Tallinna linnale koostööd pensionäridele soodustuste andmiseks, vahendab linna pressiteenistus.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on linna eesmärk teha pensioniealistele tallinlastele kättesaadavaks teenused ja kaubad, mis toetavad eakate igapäevast toimetulekut. «Pensioniealistele tallinlastele kaupade ja teenuste soodustingimustel pakkumine toimib tänasel kujul 2014. aastast. Eelmise aasta kestel pakkusid koostööpartnerid soodustusi ligikaudu 50 000 inimesele ning kokku tehti ligi pool miljonit tehingut,» kõneles Mölder.

Pensionilisa toetust maksti eelmisel aastal 92 733 isikule, aasta jooksul lisandus 4428 uut pensionilisa toetuse saajat.

Tallinna linna koostööpartnerid kaupade ja teenuste soodustingimustel pakkumiseks 2018. aastal on:

  • OÜ EUROAPTEEK annab soodustust kõigilt apteegis müüdavatelt kaupadelt, välja arvatud retseptiga müüdavatelt ravimitelt ning kaupadelt, millele Euroapteek ise rakendab hinnaalandust. Soodustuse andmiseks vähendatakse kauba hinda 10 protsenti igalt ostult, kuid mitte rohkem kui 5 euro ulatuses kalendrikuus (60 eurot kalendriaastas).
  • Pharma Holding OÜ (Südameapteek) annab soodustust kõigilt apteegis müüdavatelt kaupadelt, välja arvatud retseptiga müüdavatelt ravimitelt ning kaupadelt, millele Südameapteek ise rakendab hinnaalandust. Soodustuse andmiseks vähendatakse kauba hinda 10 protsenti igalt ostult, kuid mitte rohkem kui 5 euro ulatuses kalendrikuus (60 eurot kalendriaastas).
  • Infotark AS (Büroomaailm) annab soodustust 5 protsenti kõigilt poes müüdavatelt kaupadelt (kontoritarbed, bürootehnika, bürootehnika kulumaterjalid ning büroomööbel), välja arvatud soodushinnaga müüdavatelt toodetelt, teenustelt ja kinkekaartidelt.
  • Fortuna Optika OÜ vähendab hinda prillikomplektidel.
  • BestEst Invest OÜ (Rehvikaubamaja) annab soodustust pensionilisa saajale, kes on kantud auto registreerimistunnistusele auto omanikuna või vastutava kasutajana. Soodustuse andmiseks vähendab müüja rehvide müügihinda 5 protsenti, rehvivahetustööde hinda 20 protsenti ja autovaruosade müügihinda 30 protsenti.
  • OÜ BCA Autoekspert annab soodustust pensionilisa saajale, kes on kantud auto registreerimistunnistusele auto omanikuna või vastutava kasutajana. Soodustuse andmisel vähendatakse auto kere- ja värvitööde ning hooldus- ja remonditööde ning autorendi hinda 10 protsenti.
  • OÜ Larseg Consult tegeleb arvutite hoolduse, paranduse ning andmete kopeerimise ja taastamisega kliendi kodus. Pensionärile on üks väljakutse 5 eurot tavahinnast odavam.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles