Pärnus lõpetab esimene lend tööandja juures kõrghariduse omandanud õdesid

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, SA Pärnu Haigla ja Eesti Õdede Liidu 2014. aasta sügisel alguse saanud koostööprojekti «Kool Haiglas» eesmärk on pakkuda Pärnumaa ja Lääne-Eesti inimestele võimalust omandada kõrgharidus kodu lähedal. Tänavu, 3,5 aastat hiljem, saavad toona SA Pärnu Haigla juures õe õpingutega alustanud 29 üliõpilast kätte oma rakenduskõrghariduse lõpudiplomi.

Kõrgkooli rektor Ülle Ernits selgitab, et koostöö Pärnu Haiglaga on kõrgkoolil kestnud juba üle 10 aasta. «See näitab haigla uuendusmeelsust ja tarkust tuua haridus õppija juurde,» rääkis Ernits. Samas pole tegemist uue algatusega, 1950. aastatel sai Pärnus alguse pikaaegne õdede õpe, haigla ja kõrgkool on taastanud unustuse hõlma jäänud olukorra.

Programm motiveerib kodukohta jääma

«Pärnu Haigla missioon on toetada inimeste tervist ja elukvaliteeti. Õdede panus tervishoiuteenuste osutamisel on aasta aastalt kasvanud. Koostööprojekt «Kool Haiglas» aitab meil juurde saada vajalikke kvalifitseeritud õdesid ja tugeva praktikabaasina on Pärnu Haiglal suurepärane võimalus neid seeläbi oma kodukoha, Pärnumaaga siduda,» ütles Pärnu Haigla juhatuse esimees Urmas Sule. «Pärnu Haiglas asub tänastest tublidest ja kõrgelt kvalifitseeritud õediplomi saajatest tööle lausa 23 noort õde, mis on väga hea tulemus nii meie haigla kui kogu Pärnumaa jaoks,» lisas Sule.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on üks kahest Eesti tervishoiu kõrgkoolist, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkooli visioon on olla pidevalt arenev, siseriiklikult ja rahvusvaheliselt võrgustunud organisatsioon, kus koostöös sise- ja välispartneritega ning õppijaid kaasates lahendatakse aktuaalseid probleeme.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Pärnu lõpuaktus toimub kolmapäeval, 31. jaanuaril kell 12 Pärnu kontserdimaja kammersaalis (Aida 4, Pärnu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles