Neljapäeval tunnustatakse imelisi vanavanemaid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuues Imelise Vanaema ja Vanaisa tunnustamine
Kuues Imelise Vanaema ja Vanaisa tunnustamine Foto: Mati Hiis / Õhtuleht / Scanpix

Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing (VENÜ) tunnustab koos oma Vanavanemate Fondiga tänavu juba kaheteistkümnendat aastat järjest Eestimaa vanavanemaid, omistades neile Imelise Vanaema ja Imelise Vanaisa nimetuse.

Tänavune pidulik tunnustamisüritus leiab aset neljapäeval, 2. novembril kell 12 VENÜ päevakeskuses Tallinnas Kadriorus J. Poska 15. Koosviibimisel antakse kokku üheteistkümnele väljavalitule vanavanemate elutöö väärtustamise, säilitamise, esiletõstmise ja edasikestmise märgiks üle Imelise Vanaema ja Imelise Vanaisa aunimetus koos vastava tunnistuse ja üllatusega, milleks on neljapäevane tuusik Pühajärve Spa ja Puhkekeskuses.

Sel aastal kuulutatakse imeliseks:

Kiiri Kallaste  Harjumaalt, Tiiu Karelaid Narvast, Aino Reisenbuk  Ida-Virumaalt,  Agu Kaljuste, Valli ja Ants Raidma Raplamaalt,  Marje Hordo Jõgevamaalt, Heino Lillemägi Pärnumaalt, Milvi Randmäe ja Urve Enn Järvamaalt ning Elle Sisask Tartust.

Koos tänavuste väljavalitutega on seni sellise erilise au osaliseks saanud  123 inimest. Austamisüritusest võtavad teiste hulgas osa sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, Riigikogu sotsiaalkomisjoni esinaine Helmen Kütt, Harju maavanem Ülle Rajasalu, Riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus,Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu ning mitmed teised.

Fondi eesmärgiks on väärtustada põlvkondade sidusust, tuues eriliselt esile just vanavanemate  osa selles. Fond  tunnustab eriti silma paistnud vanaemasid ja vanaisasid nende hoole ja armastuse, ühiskonna elamisväärsemaks muutmisele kaasaaitamise, aktiivse ellusuhtumise ja vitaalse eluhoiaku eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles