100+ klubi: teenekas Võru õpetaja sai 104-aastaseks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Võru linnavalitsus

Kolmapäeval, 25. oktoobril tähistas oma 104. sünnipäeva teenekas õpetaja Anna Rinne. 

Oma pikka ja austusväärset retke haridusmaastikul alustas Anna Tsolgo algkoolis asendusõpetajana. 1940. aastast kuni pensionipõlveni töötas ta Võrus – peamiselt Võru linna 1. algkoolis (Võru 1. põhikool).

Viimastel aastakümnetel on Anna kirjutanud kaastöid Eesti Rahva Muuseumile ja Kirjandusmuuseumile, märkides üles oma mälestusi, vanarahva jutte, traditsioone ning luulet. Eesti Kirjandusmuuseumile aastail 2002–2007 saadetud sisukate tööde eest sai ta 2008. aastal Eesti vanima rahvaluule korrespondendina presidendi preemia ning võitis paar aastat hiljem «Eesti elulugude» võistluse. Kui veel möödunud aastalgi pani Anna abilise toel kirja oma lugusid, siis täna ütles ta, et nüüd on tema lood talletatud.

Ajaviiteks lahendab Anna koos abilisega ristsõnu, kuulab raadiot ja televiisorist mälumänge. Anna on kursis maailmas toimuvaga ning mälu veel alt ei vea.

Palju õnne ja tervist alati positiivsele Annale!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles