Üksi elava pensionäri toetust makstakse 83 749 inimesele

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Sotsiaalkindlustusamet maksab neljapäeval, 5. oktoobril üksi elava pensionäri toetust 83 749 inimesele summas 9,6 miljonit eurot. Toetust makstakse sarnaselt pensioniga, kas ülekandega või posti teel kojukandena.

Selle nädala alguses saadab sotsiaalkindlustusamet ka teavituskirjad kõikidele, kellele makstakse üksi elava pensionäri toetust. Teavitus saadetakse inimese eesti.ee elektronpostiaadressile. Selleks, et teavitus kindlasti adressaadini jõuaks, peab eesti.ee e-posti aadress olema suunatud igapäevaselt kasutatavale e-posti aadressile.

Kes ja kuidas saab?

Üksi elava pensionäri toetust makstakse inimesele, kes ajavahemikus 1. aprillist kuni 30. septembrini on vanaduspensionieas, elab rahvastikuregistri andmetel üksi ning kelle kättesaadav vanaduspension on alla 470 euro.

Toetuse suurus on 115 eurot, seda makstakse üks kord aastas oktoobrikuus koos pensioniga. Toetust ei pea ise taotlema, vaid sotsiaalkindlustusamet maksab selle välja automaatselt registri andmete alusel.

Üksi elava pensionäri toetust on õigus saada ka eestkostjatel ning eestkostetavatel, hooldekodude elanikel ning inimestel, kes vastavad toetuse saamise tingimustele, kuid kellega samale aadressile sisse kirjutatud inimene viibib hooldekodus.

Lisainfot toetuse kohta saab sotsiaalkindlustusamet kodulehelt, toetuse infonumbrilt 6610551 või e-posti aadressilt yksielavad@sotsiaalkindlustusamet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles