Eesti hoolekandeprobleemidele luuakse nutikad lahendused

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

«Garage48» koos sotsiaalministeeriumiga kutsuvad osalema 8.-9. septembril toimuvatel heaolutalgutel, kus luuakse nutikaid lahendusi Eesti hoolekandeteenustele, et need tehnoloogia abil inimestele paremini kättesaadavaks teha.

Garage48 Heaolutalgutele oodatakse osalema kõiki, keda sotsiaalne heaolu ja innovatsioon hoolekandes kaugemalt või lähemalt puudutab ning kes soovib panustada sellesse, et Eestis oleks kõigil hea elada. Oodatud on nii arendajad, disainerid, sotsiaaltöötajad, ettevõtjad, aga ka turundusinimesed ja lihtsalt hoolivad kodanikud.

«Koostöös jõutakse kindlasti nutikate lahendusteni, mis lähtuvad põhimõttest, et ka erivajadustega inimesed soovivad leida eneseteostusvõimalusi ning tänased hooldajad vajavad kahtlemata paremat tugisüsteemi. Väikeses riigis on erinevaid paindlikke lahendusi kergem ka testida ja nii võime jõuda tulemusteni, millega saame olla eeskujuks ka teistele riikidele,» ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

«Meie soov on luua reaalseid teenuste ja lahenduste prototüüpe, mis tooks innovatsiooni Eesti hoolekandeteenustesse. Kuigi Eesti on paljude nutilahendustega maailmas silma paistnud, siis kahjuks ei ole see innovatsioon hoolekandesektorisse veel jõudnud,» selgitas sotsiaalministeeriumi hoolekandeosakonna nõunik ja projektijuht Kristiina Tuisk.

Garage48 Heaolutalgud on jätk juunikuus üle Eesti toimunud töötubadele, kus kaardistati valdkonna kõige põletavamaid hoolekandeteemasid. Peamiste probleemidena toodi välja vähest koostööd erinevate asutuste ja hoolekandeteenuste pakkujate vahel, sektori ja spetsialistide ülekoormatust ning tugisüsteemi puudumist, liigset bürokraatiat abi saamiseks ning transporditeenuste kasutamise keerukust. Need on ka teemad, mis tulevad lahendamisele talgutel.

Heaolutalgud on ellu kutsunud sotsiaalministeerium. Talguid viivad ellu Civitta Eesti ja Garage 48. Registreerumisinfo on leitav siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles