Hea mõte: tervisevõimlemine seenioritele

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Tervisevõimlemine seenioritele (60+) on mõeldud aktiivse elustiili ja hea tervise säilitamiseks vanemas eas. Kasutades regulaarselt erinevaid jõu-, lõdvestus- ja venitusharjutusi parandatakse kehahoiakut; treenides välditakse lihasjäikust, parandadakse liigeste liikuvust ning hoitakse head enesetunnet.

Tartu Rahvaülikoolis toimuval koolitusel osaleja tunneb kursuse lõpuks lihtsaid füüsilisi harjutusi ja oskab neid vastavalt oma võimetele kasutada; oskab pöörata tähelepanu hingamisele, tasakaalu hoidmisele ja liigestele ning on teadlik oma rühist ja rühivigadest ning oskab igapäevaelus ergonoomiliselt liikuda.

Sõltuvalt tervislikust seisundist ning treenitusest sooritatakse tunnis treener-füsioterapeut Ave Kängsepa juhendamisel lihtsaid ning jõukohaseid harjutusi vastavalt oma võimetele. Grupitunnis tegeletakse eale sobivate lihtsamate kehaliste harjutustega, kombineerides neid jõukohaste jooga ja pilatese elementidega. Muuhulgas pööratakse tähelepanu hingamisele, tasakaalu hoidmisele ja liigestele. Kogenud füsioterapeudi ja treenerina oskab juhendaja anda nõu, kuidas oma tervist hoida ja parandada.

Tervisevõimlemisel osalemiseks on vajalik mugav, hästi liikumist võimaldav riietus (soovi korral saab riideid vahetada kohapeal enne ja pärast tundi) ning jalanõusid tunnis ei kasutata. Treener soovitab kaasa võtta midagi sooja (väikse tekikese, pleedi või dressipluusi) juhuks, kui lõpulõdvestuse ajal jahe peaks hakkama.

Koolitus toimub Tartu Rahvaülikoolis 17. augustist - 12. oktoobrini neljapäeviti (I grupp kell kl 10.00-11.00 ja II grupp kl 11.30-12.30) treener Ave Kängsepa juhendamisel. Kursuse hind on 57€.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles