Toiduainete sügavkülmutamine on väga populaarne ning seda teeb 89% uuringus osalenutest. Enim külmutavad toiduaineid erinevad külmtootmisega seotud erialaspetsialistid, kellest 94% pistab talveks midagi sügavkülma. Kõige vähem sügavkülmutavad toitu pensionärid, kõigest 77%. Toiduainete sügavkülmutamine on ühtemoodi populaarne nii naiste kui ka meeste hulgas.
Populaarseim on eestimaalaste seas marjade säilitamine. Sügavkülmikus hoiustab marju talveks lausa 85% vastanutest. Marjadest külmutatakse enim maasikaid. Vaarikaid ja mustikaid säilitab ligikaudu pool Eesti elanikkonnast. Eriti populaarne on marjade sügavkülmas hoiustamine maapiirkondades ( 91%).
Ka erinevate maitsetaimede sügavkülmutamine on paljudes majapidamistes oluline ning neid säilitab 60% elanikest. Kõige populaarsemaks sügavkülmutatavaks maitsetaimeks on till, mida säilitavad pooled Eesti elanikud. Samuti leiab sügavkülmikutest peterselli (20%), rohelist sibulat (14%), münti (8%) ja tüümiani (1%).
Lõunanaabritest eristuvad eestimaalased enim seente säilitamise poolest, vaid 32% vastanutest külmutab ka seeni. Samas Lätis ja Leedus on see näitaja ligi 50% juures.
Eestis osales uuringus kokku 502 inimest, kelle käest küsiti, milliseid toiduaineid nende kodudes enim sügavkülmutatakse. Küsitluse viis juuli hakul läbi rahvusvaheline uuringufirma GfK koostöös Samsungiga.