Lõõtspillid kõlavad taaskord Intsikurmus

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtspillipidu Harmoonika 2016
Lõõtspillipidu Harmoonika 2016 Foto: Taavi Nagel

Tänavusel lõõtspillipeol «Harmoonika 2017» astuvad üles Eesti meistrid muusikas ja spordis.

Lõõtspillipidu «Harmoonika» on kutsutud ellu, et taasäratada ja elavdada August Teppo aegset kohalike lõõtspillimeistrite ja -mängijate traditsiooni. Pidu toimub laupäeval 15. juulil kell 18 Põlvas Intsikurmu mändide all.

«Harmoonika» peakontserdil esinevad Eesti parimad lõõtspillimängijad ja lõõtspillide saatel astub üles ka mõni tuntud popartist. Õhtut rikastavad teiste rahvaste muusikud oma rahvuslikel pillidel.

Seekordsel peol teevad kaasa ka Põlva spordikuulsused. See pole kummaline, vaid ootuspärane, sport ja muusika on ju oma olemuselt sarnased – mõlemad on mängulised. Nii teevadki peokavas kaasa üks maailmameister ja mitmed Eesti meistrid spordis ning Eesti meistrid pillimängus ja laulus. Kuidas hästitreenitud musklid ja lõõtsa sametine hääl kokku mängivad, saab näha juba 15. juulil Intsikurmus.

Nagu tavaks lõpetab peo simman, kus tantsuks mängib rahvusvaheline Eesti-Leedu muusikute koosseis.

Rahvusvaheline lõõtspillifestival «Harmoonika» toimub juba 7. korda. Intsikurmus peole eelnevad lõõtspillimeeste osalusel külaharmoonikad väiksemates kohtades Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles