Vabadus ja uus aeg tulid Eestisse uute maitsetega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti muuseumid on alustanud meie riigile murranguliste 1990. aastate elust mälestuste kogumist niimoodi, et igaüks võib saata oma loo veebiväravasse www.rahvalood.ee endale sobiva teema alla ja lugeda kirjapanekut üsna pea teiste samasisuliste hulgas.

Pingviini jäätise esimesest proovimisest on meeles, et see oli imeliselt maitsvam kui seni müügil olnud nõukogude samasisuline toodang. Maitse ja lõhn tekitasid lennuka ja kerge tunde, justkui oleks neelanud alla portsu vabadust. Oleks nagu mõne hetke välismaal viibinud.

Päris vabadus koos iseseisvusega saabus 20. augustil 1991 ja oma raha tuli taskusse 25 aastat tagasi, kui rublad vahetati kroonideks kolme päeva jooksul, 20. juunist 22. juunini 1992. Sellele eelnesid jutu-, rahva- ja laulurohked sündmused alates kevadest 1987 ning järgnesid peadpööritavad muutused kogu ühiskonnas 1990. aastate lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles