Kalurikülas kasvab looduslähedane kunst

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Denikin on Voronja galerii õuele valmistanud installatsiooni kõrkjavartest, mille küljes laperdavad tuules vanast tselluloidlindist välja lõigatud läbipaistvad tillukesed inimesed. Ta on neid maalinud bituumenlakiga.
Sergei Denikin on Voronja galerii õuele valmistanud installatsiooni kõrkjavartest, mille küljes laperdavad tuules vanast tselluloidlindist välja lõigatud läbipaistvad tillukesed inimesed. Ta on neid maalinud bituumenlakiga. Foto: Merike Lill

Rohkem kui viie miljoni elanikuga Peterburi kunstnikud on oma kolleegi Pjotr Belõi kureerimisel alla kahesaja elanikuga Varnja kalurikülas tegutsevasse Voronja galeriisse välja pannud siinse loodusliku ümbrusega kooskõlas teoseid, mida saab vaatamas käia suve lõpuni.

Õuesügavuses helgivad valguses ja laperdavad tuules kõrkjavarte külge seotud läbipaistvad tillukesed inimesed. See on Sergei Denikini teos.

Galerii seinal kasvab Ivan Karpovi loominguna hüdropoonselt, nii et juured on selgesti näha, mitmes kohas lehtertapp. Nad elavad klaasnõudes ja on esialgu veel väikesed. «Tavaliselt on taimede juured nähtamatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles