Meistrid võtavad varsti käsile plommiga müüri

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Vestman uurib Teise Kirsimäe veerel peagi konserveerimisele mineva müüri juppi.
Monika Vestman uurib Teise Kirsimäe veerel peagi konserveerimisele mineva müüri juppi. Foto: Elmo Riig

Viljandi ordulinnuse varemeid asub ka tänavu konserveerima osaühing Maakivist. Nende meistrimehed on seal korda teinud maakivi- ja selle kõrval seisva tellismüüri ning linnavalitsus on tulemusega väga rahule jäänud. 

Maakivist võitis teist aastat järjest Viljandi linnavalituse väljakuulutatud hanke ning loodetavasti hakkavad tööd pihta juba enne jaanipäeva. Linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman ütles, et algus sõltub ka firma tööjärjest. Parasjagu on sel käsil Lalsi kiriku konserveerimine ja paar huvitavat objekti veel.

«Meie tööd ei ole suured, aga seekord on need kompaktsed,» rääkis Vestman. «Käsile võetakse teise eeslinnuse järvepoolne müür, millest soovime konserveerida umbes kolmandiku. Mõnel aastal on tehtud kõigepealt üks, siis teine müüripool. Käisime asjatundjatega uurimas ja otsustasime, et seekord teeme kolmandiku, aga mõlemalt poolt ja nii, et ka horisontaalne pind saaks korda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles