Töötukassa juhataja: vanem inimene on usinam tööotsija

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang on tähele pannud, et enamasti pensioniealised inimesed aktiivselt tööturul kaasa ei löö, kuigi ühiskondlik surve on just vastupidine.

Tasang ei julenud öelda, et vanemaealised inimesed oleks tööotsinguil noorematest passiivsemad. «Pigem on ta just usinam tööotsija, seenioril on suurem soov tööd teha. Mulle on jäänud mulje, et nooremad inimesed, pea alles tuult täis ja pereelu sättimata, tahavad oma elu praeguses hetkes elada ja erinevalt vanematest tööotsijatest lähitulevikule suurt ei mõtle,» arutles ta.

Küll aga vajab vanem tööotsija rohkem nõustamist. «Abi vajavad eriti sellised inimesed, kes on näiteks aastakümneid ühel ja samal töökohal oma erialast tööd teinud,» tõi ta välja. «Kui tema töökoht kaob, siis satubki tööotsingutes täiesti kogenematu inimene äkki tööturul. Tundmatus võib jalad alt lüüa. Rööpast välja löödud inimene vajab kindlasti tuge.»

Tasub arvestada, et mida aeg edasi, seda rohkem koonduvad töökohad suurematesse keskustesse. Nii ka Järvamaal, kus Tasangu sõnul üks suur probleem see, et maainimestel on raske tööd leida Seda aina nigelamaks muutuva ühistranspordiühenduse tõttu ja just madalamapalgalisemate töökohta puhul.

Vaata videot, millest seenior oma tööotsingul alustama peaks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles