Invatakso juht Ants Väärsi sai riikliku tunnustuse

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Väärsi koos peaminister Jüri Ratase ja kampaania «Aitame Antsul aidata» eestvedaja Monika Kuzminaga.
Ants Väärsi koos peaminister Jüri Ratase ja kampaania «Aitame Antsul aidata» eestvedaja Monika Kuzminaga. Foto: Erakogu

Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse minister Mihhail Korb andsid möödunud kolmapäeval üle neli regionaalarengu auhinda, millest üks läks Põlvamaa abistajale Ants Väärsile.

Väärsi sai tunnustatud invatakso teenuse osutamise eest abivajajatele ilma kasumi teenimise eesmärgita ning koos meediaagentuuriga Mediamarketing uue invatakso soetamiseks korraldatud heategevuskampaania «Aitame Antsul aidata» eest.

Ants ise ütles, et üllatus oli suur, kui ta valitsuse tunnustusest kuulis, ja ta ei suutnud seda lausa uskudagi. Ta kinnitas, et poleks üksi nii kaugele jõudnud, kui poleks Mediamarketingi loojat ja omanikku Monika Kuzminad, agentuuri meeskonda ning see on tunnustus ka neile. «Kui Monika helistas, pidasin auto kinni, et tahan seda üllatust täpsemalt kuulda,» rääkis Väärsi. Tema sõnul on sellise tunnustuse puhul hea see, et inimesed saavad nüüd teada, et on olemas üks mees, kes haigeid inimesi aitab. «Ma olen nõus neid aitama nii palju, kui suudan,» lisas ta. Peaministrilt saadud klaasist Regionaalmaasikale lubab ta leida väärika koha, kuhu ta paneb ka Põlva vallalt oma abistava tegevuse eest saadud vaasi.

Mis aga puutub uude invataksosse, siis ütles Väärsi, et vanade autodega võrreldes on see nagu öö ja päev, sest inimesi saab sisse tõsta ratastooli ja kanderaamiga ning tõstukiga tõstab ta ka neid inimesi peale, kellel on raske astmeid pidi bussi siseneda. «Mõni inimene on öelnud, et selles autos sõites läheb tervis kohe paremaks,» jutustas ta. «Ma ütlen ikka naljatamisi, et teeme siis ühe ringi niisama, arsti juurde ei lähegi, aga jutt jääb ikka nii, et näitame ennast arstile ka.»

Väljapaistva regionaalvaldkonna tegevuse eest said auhinna veel ka Rõngu Pagar, AS Konesko ja Maaelufestival Sõmerul. «Kõik regionaalmaasika laureaadid väärivad suurt tunnustust ja on eeskujuks meile kõigile,» ütles riigihalduse minister Mihhail Korb. «Need inimesed ja organisatsioonid, kes panustavad nii suure teotahtega oma piirkonna arengusse, on meie regionaalpoliitika alustaladeks.»

Tänuüritus toimus Stenbocki maja Riigipitsati saalis, kus anti üle Regionaalmaasika auhind ning sellele järgnes koosviibimine ja Stenbocki maja tutvustav ekskursioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles