Konkurss: koo ise staarmuusikule sall

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal huvilisel on võimalus muusikule sall kududa.
Igal huvilisel on võimalus muusikule sall kududa. Foto: SCANPIX

Igal kästitöö huvilisel eestlasel on võimalus osaleda konkursis, milles valitakse välja parimad kootud sallid, mis kingitakse suurtele muusikatähtele.

Haapsalu pitsikeskuse naised võtavad käsile võistluse parimate sallide kudumises Rock in Haapsalu staaridele. Nimelised sallid kootakse Bonnie Tylerile, Suzi Quatrole ja Lea Lion Dalile. Samuti tahetakse eriline kingitus kududa ka augustis Haapsalu külastavale USA superstaarile Belinda Carlisle'le.

Osalejate ja tööde hulk osaleja kohta ei ole piiratud. Kudumiskonkurssil võivad osaleda kõik soovijad, kes järgivad võistluse reegleid. Muuhulgas peab musternäidis olema kootud peenvillasest lõngast ning ei tohi olla avaldatud või esitletud.

Tingimused:

  • Muster ei tohi olla varem esitletud või avaldatud muu nime all;
  • Muster peab sobima Haapsalu salli kudumise tehnoloogiaga
  • Mustrinäidis peab olema kootud peenvillasest lõngast nr 28/2 või 30/2
  • Vormistatud skeemina paberile või pdf -failile, kasutades raamatus «Haapsalu sall» kasutatavaid tingmärke. Mustriskeemi juures peab olema kirjas mustri nimi ja märksõna
  • Mustrinäidis peab olema vähemalt 30X30 cm suur. Sellest kootud detailist peab aimu saama, millise mustriga hakkab sall välja nägema.
  • Mustrinäidis peab olema korrektselt viimistletud ja tugeval alusel (nt kartong) lahtiselt, mitte kinni liimituna, klammerdatuna või õmmelduna.

Mustrinäidisele lisa:

  • märgusõna
  • muusiku nimi, kellele soovid mustri kinkida
  • mustriskeem
  • kinnine ümbrik millel on märgusõna ja sees autori kontaktandmed (nimi, telefon, aadress, meilikontakt)

Võistlustöö esitada hiljemalt 30. maiks 2017 Haapsalu Pitsikeskusesse (Karja 25, Haapsalu 90502).

Võitjad avalikustatakse 25. juulil ning nendega võetakse ühendust. Kõikidest osalenud mustritest tehakse fotogalerii haapsalusall.ee lehele ning mustriproovidest koostatakse näitus Haapsalu kuuendaks pitsipäevaks 13. augustil.

Vaata täpsemaid reegleid siit.

Haapsalu pitsikeskuse liikmed on pikkade traditsioonide kandjad ning on eripäraseid salle kudunud ka filmistaar Greta Garbole, Eesti presidendile Kersti Kaljulaidile, Soome presidendiproua Jenni Haukiole. Eesti visiidi ajal on endale salli musterkirjaga «Lootusekiri» saanud ka Jaapani keisrinna Michiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles