Spetsialist selgitab: miks kuluks eakale inimesele ära lemmikloom?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas inimene võiks endale seltsiks ühe lemmiku võtta.
Eakas inimene võiks endale seltsiks ühe lemmiku võtta. Foto: SCANPIX

Paljud vanemaealised inimesed jäävad üksikuks või tunnevad tihti, et vajaksid mingit lisategevust, miks mitte peletada seda üksindust, kui tervis ja majanduslik seis vähegi lubab, ühe lemmikloomaga. Kuidas selle mõttega aga edasi minna?

Tallinna loomade varjupaiga juhataja Eve Tobiase sõnul on nende varjupaigal lausa eraldi programm eakatele loomasõpradele. Näiteks ei pea vanemad inimesed looma eest käima välja loovutustasu ja saavad soovi korral ühe kuu toiduvaru ka kaasa. Täpsemalt saab selle kampaania kohta lugeda siit.

Eakamale inimesele soovitab varjupaik kindlasti täiskasvanud ja rahulikumat looma. «Kui uuel omanikul liikumisega probleeme ei ole, siis on koer hea seltsiline ja samuti hea põhjus ennast järjepidevalt liigutada. Kui liikumine on juba veidi raskem, siis soovitaks pigem kassi või mõnda väikelooma, näiteks merisiga või hamster,» ütles Tobias.

Tobiase sõnul on loomulikult alati ka võimalus käia nende juures loomadega suhtlemas ja nende seltskonda nautimas. «Meie kassitoas käib mitmeid vanemaid prouasid, kes koju lemmiklooma ei soovi võtta, kas oma vanuse või tervise tõttu, aga tahavad aega veeta loomadega,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles