Täna meenutatakse raamatumessil Henno Käod ja Urmas Otti

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatumess
Raamatumess Foto: Liis Treimann

Täna saab Eesti Rahvusraamatukogus toimuval Tallinna raamatumessil osa kujundusseminarist, esitletakse raamatut «Urmas Ott. Puudutused ja jäljed» ning ohtralt tegevust on täis lasteala, kus meenutatakse lastekirjanik Henno Käod.

Messi teise päeva suursündmus on tavapäraselt tüpograafiaseminar «Kirjak», millel on tänavu viies sünnipäev. Sündmus on jagatud kaheks: ennelõunal kõneldakse raamatukujunduse tüüpvigadest, loomingulisest lähenemisest ja tootmisprotsessi trikkidest, pärastlõunal paberlehtede välimusest kirjatähtede kujundamisest, kasutamisest ja ajaloost. 

Väliskülalisena on reedel kell 10 messi autorinurgas lastega kohtumas Läti lastekirjanik Inese Zanderega, kelle teos «Näpsud teevad vahetust» on Eesti lastele tuttav nii raamatu kui ka multifilmi kaudu.

Raamatukogu kuuendal korrusel asuv lasteala pakub tegevust hommikust alates: kell 10 saab seal kohtuda Marion Suitsoga, kell 12 meenutatakse lastekirjanik Henno Käod ning esitletakse tema teoste uustrükke, kell 13 tutvustab oma lasteraamatuid Mihhail Stalnuhhin, kell 14 algab venekeelne lastekirjanduse ring, kus tuleb juttu nii ajakirjast Täheke kui ka Anti Saare ja Ilmar Tomuski teostest.

Noori kirjandus- ja kirjutamishuvilisi oodatakse autorinurgas kell 15, mil kirjandusblogi Kaktuse esindajad pühendavad teisigi noori kirjandus- ja kirjutamishuvilisi raamatute ja etenduste arvustamise kunsti ning räägivad tüüpvigadest. 

Kell 16 esitleb kirjastus SE&JS autorinurgas raamatut «Urmas Ott. Puudutused ja jäljed» varalahkunud ühiskonnategelase Urmas Oti mõtetest. Esitlust veab Raul Rebane. 

Kell 17 algab samas venekeelne kirjandust tutvustav tund, mida veab kirjastus Aleksandra. Juttu tuleb nii Konstantin Pätsist, Kalle Käsperist kui ka kirjastajate messireisidest.

Tallinna raamatumess leiab rahvusraamatukogus aset 6.–8. aprillini. Messil osaleb ligikaudu 30 kirjastust, kelle lettidelt leiab kindlasti häid, huvitavaid, värskeid ja soodsaid pakkumisi. 

Sissepääs on kõigile tasuta. Täpse kava leiab veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles