Botaanikaaias saab osaleda seenekasvatuse ja õunapuude hoolduslõikuse töötubades

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandžuuria forsüütia.
Mandžuuria forsüütia. Foto: Tallinna botaanikaaed

8. ja 9. aprillil toimuvad Tallinna botaanikaaias dendropäevad, kus lisaks puittaimi tutvustavatele ekskursioonidele on võimalik osaleda õunapuude kevadise hoolduslõikuse ja seenekasvatuse praktilistes töötubades.

Dendropäevade ühe kuraatori, Krista Kauri sõnul on seenekasvatuse töötuba tekitanud juba päris palju elevust. «Võib kõlada uskumatult, aga mitmeid väärtuslikke söögi- ja raviseeni saab koduaias edukalt kasvatada. Alkeemialabori meeskond jagab töötoas kasulikke nõuandeid, kuidas seda teha ja mida silmas pidada. Eelregistreerimisega ning lisatasu eest on võimalik valmistada ka oma isiklik seenepakk ning see koduaeda kaasa viia. Sügisel võib sellelt juba saaki koristada,» selgitas ta. 

Veel on võimalus registreeruda pühapäeval toimuvasse seenetoitude valmistamise töötuppa, kus saab häid ideid sügisese seenesaagi realiseerimiseks. 

Õunapuude kevadise hoolduslõikuse töötoas jagab praktilisi näpunäiteid botaanikaaia arborist Kalle Kõllamaa. Töötoas saab tutvuda erinevate lõikeriistadega, saada teadmisi erinevate lõike- ja lõikusliikide ning hoolduslõikuse sageduse kohta ning lisaks on võimalik harjutada õunapuude lõikamist.

Dendropäevad toimuvad botaanikaaias 8. ja 9. aprillil kell 11-16, ekskursioonidel osalemine sisaldub piletihinnas. Töötubadesse toimub eelregistreerimine. Täpsem info registreerumise kohta botaanikaaia kodulehel

Laupäev, 8. aprill 

11-15 seenekasvatuse töötuba palmimajas 

11.30 õunapuude kevadine hoolduslõikus (eelregistreerimisega)

12 ekskursioon «Põnevad puittaimed» (eesti ja vene keeles)

13.30 õunapuude kevadine hoolduslõikus (eelregistreerimisega)

14 ekskursioon «Põnevad puittaimed» (eesti keeles)

Pühapäev, 9. aprill

11-15 seenekasvatuse töötuba palmimajas 

12 ekskursioon «Põnevad palmid ja teised puittaimed troopikas» (eesti ja vene keeles)

13 seenetoitude valmistamise töötuba Paradiisi Maitse eestvedamisel  (eelregistreerimisega) 

14 ekskursioon «Põnevad palmid ja teised puittaimed troopikas» (eesti keeles)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles