Millal peaks kõhugaaside pärast arstile pöörduma?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.shutterstock.com

Juhuslik ebameeldiva lõhnaga kõhugaas ei ole iseenesest halb ja on tavaliselt põhjustatud toidust, mida me sööme. Selleks toiduaineks võivad olla munakollased, punane liha, piimatooted. Aga pidev ebameeldiva lõhnaga gaas on kindel märk seedimise ja soolestiku häiretest, vahendab Terviseuudised.

Kui te ei ole seedinud oma toitu korralikult läbi, siis läheb see n-ö mädanema ja siis on kõhugaas halva lõhnaga. Sel juhul vajab seedimine ja soolestik ravi.

Uuring Ühendkuningriikides näitas, et inimestel, kes söövad rohkem köögivilju kui liha, on vähem tõenäoline seedetrakti või soolestiku häire arenemine. Rohkem kiudaineid toidus puhastab seedetrakti ja väldib käärimist ka muude toiduainete, näiteks liha ja tärkliste, puhul, kuna need on tavaliselt peamised süüdlased haisva kõhugaasi tekkes.

Loe artiklist pikemalt, milliseid toiduaineid gaase tekitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles