Toitumisnõustaja Külli Holsting jagas teisipäevases „Terevisioonis“ nõuandeid, et kuidas paastuda nii, et paastumine tervist ei kahjustaks.
Toitumisnõustaja: paastuga ei tohi kiirustada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest, 1. märtsist algab 40 päeva kestev kristlik paastuaeg. Kui on neid, kes sel ajal soovivad oma toitumises ja mõttelaadis samuti teha muudatusi, peaksid Holstingu sõnul paastuks ette valmistuma ja päevapealt ei tohi teha toitumises radikaalseid muudatusi.
Kui näiteks loobutakse kohvist, siis tunnevad kohvijoojad Holstingi sõnul veel nädalakese peavalu ja teisi kohvist loobumise sümptomeid. „Me peame oma kehasse leebelt suhtuma!“ Muudatusi tuleks teha ka oma eluviisis ja võtta ka igapäevast elutempot rahulikumaks.
Vaata videost, kuidas õigesti paastuda ja milliseid paastumisviise olemas on.