Haapsalu Kutsehariduskeskuse kokakutse õpetaja Tiina Sootalu tutvustas „Terevisioonis“ erinevaid pähkleid.
Miks võiks seenior pähkleid süüa?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklites on nii valke, rasvu ja süsivesikuid ning mineraalaine ning heas tasakaalus on Omega-3 ja Omega-6 rasvhapped.
„Meie tööstusliku toidu ajastul räägitakse, et magneesiumipuudus on see, mis meie jalad krampi ajab ja väsinuks teeb.“ Ka südame jaoks on pähklid head, sest sisaldavad kaaliumi. „Südame-veresoonkonna haiguste leevendamiseks ja närvilisuse rahustamiseks,“ on nende kahe aine tõttu pähklite söömine väga kasulik.
Pähkleid võiks süüa umbes 50 grammi päevas.