Eestis hakkavad valmima geneerilised ravimid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Andreas Ren/picture-alliance / Andreas Ren

India päritolu ravimikontsern Bravo Grupp hakkab lähiajal ehitama kahte ravimitehast – ühte Eestisse Jürisse, teist Ugandasse - ning mõlemas tehases hakkavad teadus- ja arendustööd tegema Eesti spetsialistid, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

Bravo Grupp sai Eesti meedias sai tuntuks, kui eelmisel sügisel hakkas Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse suuraktsionäriks.

Eestisse ja Ugandasse rajatavad tehased hakkavad tootma geneerilisi ravimeid. Enne tootmist tuleb tagada, et need on samasuguse toimega nagu originaal. Seda tööd hakkavad ka Uganda jaoks tegema eesti spetsialistid.


Geneerilised ravimid - ravimid, mis on analoogid tuntud toimeainet sisaldavale ravimile ja mida on hakatud turustama pärast patendiaja lõppu, peavad vastama kvaliteedinõuetele, mis ei erine nõuetest innovaatorravimitele ehhk originaalravimitele. Kvaliteedinõuete all peetakse silmas tootmistehnoloogiat, toimeaine ja abiainete puhtust, ravimi stabiilsust jne.

Allikas: Ravimiamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles