Perearst: tööandja peaks olema ka „nakkuspolitsei“

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Veskimägi töötab Tõstamaal arstina 1995. aastast, mil asus tööle kohalikus haiglas.
Madis Veskimägi töötab Tõstamaal arstina 1995. aastast, mil asus tööle kohalikus haiglas. Foto: Mailiis Ollino

Perearst Madis Veskimägi ütles Terviseuudistele, et haiguse esimestel päevadel mängitakse sageli kangelast ja püütakse teha nägu töötegemisest, nakatades teisi. „Iga mõistlik tööandja peaks olema ühtlasi „nakkuspolitsei“ ja sellised töötajad töökohale lähenedes saatma pikemalt tagasi koju,“ sõnas ta.

Arsti kinnitusel peiteperioodil inimene üldjuhul nakkav ei ole, pisikud vallutavad parasjagu tema keha ja ühel hetkel lähevad rünnakule. „Aga tilkuva ninaga, turtsuv patsient on täiesti nakkusohtlik, nakkusoht teistele on tõve esimestel päevadel.“

Omaette teema on Veskimägi sõnul ülemiste hingamisteede viirusinfektsiooniga laps lastekollektiivis. „Loomulikult ta ei tohi jääda kollektiivi, õnnetuseks kulgevad haigused lastel märksa kiiremini, hommikul veidi uimane põnn võib jääda paari tunniga palavikku, luristada nina ja turtsuda kõik vähegi vastuvõtlikud kaaslased haigeks,“ rääkis ta.

Loe viirushaigustest ja nohust pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles