C-vitamiini löökannus olgu hästi ajastatud

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-vitamiin.
C-vitamiin. Foto: PantherMedia / Scanpix

Sageli on soovitatud külmetusega seotud probleemide, näiteks nohu ja köha korral manustada nn löökannuseid - korraga gramm või enam C-vitamiini, vahendab portaal Terviseuudised.

Apotheka apteeker Kerli Valge sõnul on sellisel juhul määrav õigeaegsus koos õige annustamisega. Lühidalt: kohe, kui tekib tunne, et olete saanud külma, alustage C-vitamiini manustamisega. Selleks, et selgitada välja sobiv annus, on mõistlik konsulteerida apteekriga.

Organism vajab C-vitamiini ka vastupanuvõime tõstmiseks ning väsimuse ja stressi peletamiseks. Kuigi tasakaalustatud toitumise korral puudub vajadus C-vitamiini lisaks manustada, siis teatud juhtudel on see siiski soovitatav: näiteks suitsetajatel on suurenenud C-vitamiini vajadus, ka soolehaigustega patsientidel, kellel on vitamiinide imendumine soolestikus häirunud ning rasedatel ja imetavatel naistel.

Loe C-vitamiinist pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles