Millal peab pensionär esitama tuludeklaratsiooni?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna Paide büroojuht Tiina Einstein soovitab pensionäril, kes pole kindel, kas peab tuludeklaratsiooni esitama, võtta ühendust ametiga.

Tiina Einstein
Tiina Einstein Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

„Pensionär peab esitama tuludeklaratsiooni sel juhul, kui aasta jooksul on tema pensionist ja töötasust peetud kinni tulumaksu seaduses ettenähtust vähem. Näiteks kui tema pension ja saadud töötasu aastas kokku ületas 4740 eurot ja tööandja tulumaksu kinni ei pidanud. Samuti peab ta esitama tuludeklaratsiooni, kui tulumaksu on kinni peetud seaduses ettenähtust rohkem või ta soovib kasutada täiendavaid mahaarvamisi ja tulumaksu tagastust. Soovitan pensionäril, kes kahtleb, kas ta peab esitama tuludeklaratsiooni või mitte, võtta meiega ühendust,“ ütles ta ajalehele Järva Teataja.

Loe teemast pikemalt SIIT.

Sellest kolmapäevast ehk 15. veebruarist saab taas asuda tulusid deklareerima.

Deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt, ameti teenindusbüroodest või helistades maksu- ja tolliameti infotelefonidele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles