Türi väärikad naised innustasid noori tantsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljandat aastat koos käivad rivitantsuhuvilised kuldses eas naised usuvad, et nende lustliku eluviisi eeskujul alustasid tantsimist ka noored. Õigesti tegid, sest tants aitab igavesti noorena püsida, on seeniorid veendunud.

 

Türi väärikate line-tantsuringi juhendaja Helma Kaarjas valib mälupulgalt välja 47. muusikapala ning 12 heas kehalises vormis 69–77aastast naist alustavad tantsuga.

Kui alguses naistel kohe naeratust näol polegi, siis sammude esimese segimineku peale tuleb naeruturtsatus ning pinge kaob kui imeväel. Edasi kulgeb tants naudinguga ja naerusuiselt.

Helma Kaarjas tegeleb rivitantsuga aina vilunumalt ja tantsusammudki lähevad aina keerulisemaks. Kui esimesed lihtsamad tantsud õppis Helma selgeks internetikeskkonna Youtube vahendusel lihtsalt vaatamise järgi, siis nüüd on üle 70aastane naine avastanud internetist palju rohkem võimalusi. „Alguses ei julgenud keerulisemaid tantse vaadatagi. Nüüd tean, et nende juures on ka õpetus ja kõik saab samm-sammult selgeks õppida,” kõneleb ta.

Et Helma endale meeldivad küllaltki intensiivsed tantsud, sellised rõõmurikkad, et särk ikka tantsides seljas märjaks läheb, siis enamik tema rühma 69–77aastaste naiste tantse nüüd hoogsamad ongi. „Nädala keskel otsin üha uusi tantse, siis jälle õpime. Kaua sa neid vanu samme ikka tatsud, igavaks läheb. Neid vaid kordame ja siis õpime mõne uue jälle juurde,” selgitab ta.

Nii polegi imestada, mis imega 51 tantsu muusikapalad nelja aastaga mälupulgale on saanud. „Ükskõik, millise loo siit mängima panen, naistel juba jalad tatsuvad. Kõik meiega algusest peale tantsinud teavad, milliseid samme teha tuleb,” kiidab juhendaja.

Vaata videost, kuidas Türi kuldses eas naised rivitantsu tantsivad.

​Loe pikemalt ajakirja 60+ veebruarinumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles