Kuressaarest võib saada Eesti päikesepealinn

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti saab järgmisel aastal juurde veel ühe uue pealinna. Nimelt on vähemalt viimasel kuuel aastal Kuressaares olnud üle Eesti kõige rohkem päikeselisi päevi ja seetõttu plaanitakse järgmisel aastal uue turismihooaja eel nimetada Kuressaare Eestimaa päikesepealinnaks.

Roomassaare sadamas asuv riigi ilmateenistuse ilmajaam on fikseerinud, et teisipäevase seisuga on tänavu Eesti kõige päikeselisemas kohas - Kuressaares - paistnud päike 2139 tundi, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

„Ma arvan, et selle nime kasutamine meie hüvanguks ja kõigi Saaremaa külastajate jaoks on kindlasti suure potentsiaaliga. Sest päikesega seostub ennekõike positiivsus, seostub palju valgust, palju soojust ja kõike seda me tahame ka Kuressaare külastajatele ja ka Kuressaare elanikele pakkuda," rääkis Kuressaare linnapea Madis Kallas.

Kuressaare turismiinfo töötajad kinnitavad, et ilm ongi just siseturismi puhul väga oluline faktor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles