Aktsiate müümine toob Valgasse uuenenud EMO

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

TÜ kliinikumist saab Valga haigla enamusaktsionär. Valga linnapea Kalev Härk kinnitas, et haiglat puudutavaid otsuseid langetatakse tulevikus koos linnaga.

Tartu ülikooli kliinikumi alla minek annab võimaluse renoveerida erakorralise meditsiini keskus.

Valga haigla aktsiakapitali laiendamisse suunatav miljon eurot on tegelikult meditsiiniasutuste võrgustumiseks mõeldud riigi sihtotsrabeline raha, vahendas „Aktuaalne kaamera".

Selle eest saab renoveerida Valga haigla hoonekompleksi, arendada tervisekeskust ja muuta kaasaegseks erakorralise meditsiini osakonna. 

Kuigi enamusosalusega kaasnev otsustamisõigus on nüüd ülikooli kliinikumil, jääb endiselt omanikuks ka Valga linn ning võimalikud muutused plaanitakse ette võtta koos.

„Esmased protseduurid tehakse ikka Valga haiglas. Ka tervisekeskuses tehakse esmased protseduurid kohapeal. Mis aga muutub, on see, et kõik, mis järgneb - nii põhjalikumad uuringud kui ka keerulisem ravi Tartu kliinikumis - need protseduurid on palju lihtsamad," selgitas linnapea Härk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles