Aina enam väärikaid mehi jõuab lõputunnistuseni

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Bürklandi loeng Türil väärikate ülikoolis
Rene Bürklandi loeng Türil väärikate ülikoolis Foto: Silvi Lukjanov

Järva- ja Raplmaa väärikate ülikooli neljanda õppeaasta vanim lõputunnistuse saaja on 88-aastane vanaproua ja lõpetajate seas on tänavu ka rohkem mehi kui tavaliselt.

Väärikate ülikooli eestvedaja Kristina Gudinas sõnas, et nende lõpuaktusel küll kiitusega tunnistusi ei jagata, kuid erilisemaid tuuakse esile sellegi poolest.

„Tänavu on nendeks näiteks vanim lõpetaja, kelleks on 88-aastane vanaproua, ning märkimisväärne on seegi, et 80-aastaseid lõpetajaid on üle 20 ja mehi on lõpetajate seas rohkem kui mullu," täpsustas ta.

Neljapäeval, 15. detsembril Türi kultuurikeskuses toimuva väärikate ülikooli neljanda lõpuaktuseni jõuab 150 tudengit, mida on Gudinase sõnutsi pea paarkümmend rohkem kui eelmisel aastal.

Kevadsemestri lõpetas edukalt 170 tudengit, kuid väike kadu on tavapärane ka väga kohusetundlike väärikate õppurite seas. Ka nemad ei jõua Gudinase teada alati  loengutesse, kuid lõputunnistuse saamiseks tuleb osaleda õppeaasta jooksul üheksast loengust seitsmel.

Kuigi väärikate tudengite puudumise põhjused on tavaliselt vägagi mõjuvad ja enamjaolt just tervisega seotud, mööndusi ta siiski teha ei saa.

Lõpuaktus toimub Türi kultuurikeskuses, kus viimased paar aastat on peetud ka kõik loengud.  Iga kuu kolmandal neljapäeval kell 13 kogunev väärikate ülikool algab seekordki loenguga.

Kõnelema tuleb Helir-Valdor Seeder ja sellel järgneb pidulikum pool lõpuaktuse ja lõputunnistustega. Lõputunnistusi tuleb kätte andma Tartu ülikooli elukestva õppe keskuse juht Tiia Ristolainen.

Küsimusele, kas väärikate ülikoolil tuleb ka viies hooaeg, vastas Gudinas, et väärikate ülikool jätkab, kuid muutustega. „Tänavu oli kuulajate rekordiks ikkagi 350 kuulajat! See on selge märk, et huvi meie tegemiste vastu on suur. Nii püüame muutuda ja vaid paremaks," lisas ta.

Praegu on vaid selge, et järgmine loeng on 27. veebruaril ja edasist pidas Gudinas paremaks täpsustada siis, kui asjad on päris selged.

Väärikate ülikooli tegevust toetasid tänavu Tartu ülikool, hasartmängumaksu nõukogu ja Türi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles