Rinnavähiga võidelnud Liina Orlova: „Käige kontrollis!"

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Orlova
Liina Orlova Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Armastatud näitlejanna Liina Orlova rääkis saates „Ringvaade“ oma võitlusest rinnavähiga. „Kui radioloog helistas, siis ta ütles, et jah, proua, teil on rinnavähk, aga hea uudis on see, et ta pole teil lümfisõlmedesse läinud,“ meenutas ta.

75-aastane näitleja tegi viimase viie aastaga läbi nii rinnaeemaldusoperatsiooni, kus eemaldati ka lümfisõlmed, keemiaravi kui lõpuks ka rinnataastusoperatsiooni. „Ma olen alati teadnud, et vähk on vanade naiste haigus. See mida sa näed seal arsti juures, seal on noored emad, noored inimesed hädas sellega,“ lisas ta.

Probleeme on talle aga tekitanud lümfisõlmede puudumine. Kord metsas käies unustas ta soovituse kanda alati kindaid ja kriimustas kätt, mille tõttu hakkas tema käsi muutuma suuremaks ja nahk jäigemaks ehk lümfostaas. Nüüd kannab Orlova igapäevaselt tugisukka, et lümfostaas ei hakkaks vohama. See on ka teistele naistele tema sõnul hoiatuseks. „Ärge unustage, et olete selle läbi elanud. Mina ehk hetkeks unustasin. Ja käige kontrollis," pani ta naistele südamele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles