HIV testimisnädal: Tallinnas ega Tartus HIV positiivseid ei leitud, testimisnädal jätkub

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIV kiirtest.
HIV kiirtest. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

18.–25. novembrini toimub HIV testimisnädal, mille jooksul on lisaks tavapärastele testimisvõimalustele koostöös Tervise Arengu Instituudiga avatud kaubanduskeskustes üle Eesti kiirtestimise kabinetid. 

18.–20. novembrini sai HIV kiirtesti teha Tallinnas ja Tartus kaubanduskeskustes, nii Tallinnas kui Tartus HIV-positiivseid ei leitud.

Tallinnas käis kolme päeva jooksul testimis 335 inimest. Tartus käis kahe päevaga testimas 146 inimest.

Täna saab HIV kiirtesti teha Kohtla-Järvel Vironia kaubanduskeskuses, homme Sillamäel SK-marketis.

HIV kiirteste saab 2016. aasta HIV testimisnädala raames teha veel neljas linnas: 22.11 Kohtla-Järvel (Vironia), 23.11 Sillamäel (SK-market), 24.11 Rakveres (Krooni keskus), 25.11 Pärnus (Port Artur 2).

Uutest HIV infektsioonijuhtudest 90% avastatakse Ida-Virumaal ja Harjumaal, sealjuures on 80 protsendil uutest juhtudest nakatumine toimunud heteroseksuaalsel teel. Eestis saab rääkida epideemia levikust üldelanikkonda. Eesti jaoks on suur probleem HIV-positiivsete hiline testimine, arsti poole pöördumine ja sellest tingituna hiline ravi alustamine.

HIV testimisnädala raames on avatud lisaks tavapärastele testimisvõimalustele koostöös Tervise Arengu Instituudiga üle Eesti kaubanduskeskustes kiirtestimise kabinetid, et inimesed saaksid end mugavalt töövälisel ajal ja igapäevaseid oste tehes testida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles