70-aastane Leonhard Soom: tänu oma uuele hobile olen heas füüsilises vormis

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kergejõustikutreenerina tuntud Leonhard Soom tutvustas oma 70. sünnipäeval uut hobi, mis on andnud talle parema füüsilise vormi kui 20 aastat tagasi.

Kuus-seitse aastat tagasi sai Leonhard Soom justkui käsu, et peab hakkama esoteerikat õppima. „Mulle oli tulnud aeg end selles valdkonnas arendada, et rohkem iseendast aru saada, mõista, mida ja kuidas suudan,” selgitas ta.

Esoteerika valdkond on lai. Tema keskendus selgelt tundmisele, eriti mis on seotud energeetikaga. „Kui mina kellelegi oma käed peale panen, siis ma ei mõtle millelegi, lasen kätel lihtsalt toimida. Sõrmed ise liiguvad sinna, kuhu nad peavad minema, kus on valus koht, ja toimetavad nii nagu peavad toimetama. Ma ei sega nende tööd oma mõtlemisega. Ka praegu, kui inimesi ravin või tervendan, võta kuidas tahad, ei mõtle ma, mida käed peavad tegema, vaid lasen neil toimetada,” lausus ta.

„Mida teadlikumaks saan, seda rohkem tean, et mu sõrmedel pole võime ainult füsioloogilise toimena mudida, vaid midagi on neis veel.”

„Sõrmed ise liiguvad sinna, kuhu nad peavad minema, kus on valus koht, ja toimetavad nii nagu peavad toimetama."

Mida teadlikumaks saab Soom enda võimetest koolitustel, seda enam on ta valmis ka teisi aitama.

Kuna esoteerikaalased koolitused on kallid, üks koolituspäev vähemalt kakssada eurot, on Soom uutesse teadmistesse panustanud nii viis tuhat eurot.

„Nii pean ka igati mõistetavaks, et iga teenuse eest tuleb maksta, sest toimuma peab energiavahetus. Küsimus on ainult selles kui palju. Minu jaoks on täiesti mõistetav, kui mesinik tasub abi eest meepurgiga, vanem naisterahvas metsast marju korjates. Seni kuni mul pole oma kabinetti, kus uksel silt, et Leonhard Soom ja vastuvõtutasud on sellised, seni nii käibki,” selgitas ta.

„Kes tahab raha anda, sellele annan kasti, kuhu ta saab panna täpselt nii palju kui tahab. Inimest ei tohi jätta piinlema. Kui ta tahab tasuda, peab tal selleks olema võimalus. Kui palju, ei oma üldse tähtsust, sest energeetilises maailmas omab tähtsust akt ise ja tänulikkus liigub minule ka energeetilisel moel,” lisas ta.

Sünnipäeval sai veel teada, et Soomile meeldib sõnumiga muusika. Tänapäeva muusika talle reeglina peale ei lähe, sest sel puudub sõnum ja harmooniat pole seal taga üldse.

„Muusikapala peab kõnetama nii, et keskendud sellele. Selliseks on muusikaklassika ja ka ooperit on alati hea kuulata,” kõneles ta.

Koolipoisina armastas Soom lisaks sportimisele ka tantsida rahvatantsu, mängida orkestris, laulda solistina ja ansamblis. Täiskasvanuna pole nendeks asjadeks enam aega olnud, sest peab aja kasutuses valikuid tegema.

„Ka lugeda armastan siiani vaid tarka kirjandust. Telerist seriaale ei jälgi, peale seriaali „Õnne 13", sest sealt näeb Eesti elu kulgemist. Ajastumärki Facebook kasutan vaid sõnumite saatmiseks,” lisas ta.

Kvaliteetseid meelelahutuslikke saateid vaatab Soom enam Vene televisioonist. Ka Vene huumor kõnetab teda siiani enam kui kaasaegne Eesti nali, mis ei jõua talle enda meelest kohale. „Kaasaegne Eesti nali tundub kuidagi prosta ja labane,” ütles ta.

Soom lisas, et Vene kanalitelt tuleb ka väga häid teaduslikke saateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles