Hollandi hooldekodus pandi tudengid ja eakad kokku elama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi kutsus sotsiaalhoolekandeühing Humanitas kuus tudengit Deventeri linna vanadekodusse tasuta elama.
Kaks aastat tagasi kutsus sotsiaalhoolekandeühing Humanitas kuus tudengit Deventeri linna vanadekodusse tasuta elama. Foto: ERR

Arenenud riikides kasvab eakate osakaal, mis tähendab vanurite üksildus- ja hooldusprobleeme. Hollandis tuldi aga mõttele n-ö lüüa mitu kärbest ühe hoobiga, vahendas ETV saade „Pealtnägija".

Kaks aastat tagasi kutsus sotsiaalhoolekandeühing Humanitas kuus tudengit Deventeri linna vanadekodusse tasuta elama. Sellest kujunes vägagi ootamatu ning positiivne kogemus.

Tudengitele Humanitases tasuta tubade pakkumine oli tegevjuht Gea Sijpkesi mõte. Vastutasuks soovis ta vaid seda, et üliõpilased veedaksid vähemalt 30 tundi kuus oma pensionäridest naabrite seltsis. Väljaspool seda võivad nad elada tavalist piiranguteta elu – käia väljas või koju külalisi kutsuda, just nagu tuju tuleb.

Vaata „Pealtnägija" loost, mida sellest elukorraldusest on võitnud tudengid ja mida vanadekodu elanikud. Kas selline korraldus võiks toimida ka Eestis?

Videolugu algab alates saates 19.16 minutist.

Midagi sarnast on proovitud ka meie põhjanaabrite juures. „Uuenduslik idee Soomest: napi sissetulekuga noored elavad vanadekodus"

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles