Leedukad peavad Siberisse küüditatud leitnanti mälestust kalliks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.tyri.ee

Leedu suursaadik Eestis T. E. Hr Neilas Tankevičius ja Eesti Leedulaste ühenduse esindus külastasid 31. oktoobril Türi valda. Hingede aja puhul asetati küünlad ja lilled endise Leedu Armee leitnandi Kazimieras Truškauskase (1912-1995) hauale Türi Kõrgessaare kalmistul.

„18. oktoobril möödus 18 aastat tammepuuristi püstitamisest hauale. Kolmemeetrise tammepuust mälestusristi - leedu rahva tugevuse ja igavese meelespidamise sümboli valmistas skulptor Dominikas Ciapas," ütles ühenduse esinaine Cecilija-Rasa Unt.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann tervitas ja tänas külalisi, et nad hoiavad kaasmaalase mälestust ning hoolivad rahvuste vahelisest koostööst.

Kunagine Siberisse küüditatu, alates 1958. aastast Türil elanud Kazimieras Truškauskas oli Türil elavate leedulaste aktiivne juht. Kohalikud elanikud pidasid temast lugu kui heasüdamlikust ja töökast inimesest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles