Salme Kultuurikeskuses algas kahepäevane 60+ festival

Kadri Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme toimub Tallinnas Salme Kultuurikeskuses 60+ festival „Meri kõneleb.“ Seitsmendat korda toimuv eakate festival pakub palju kasulikke loenguid, meelelahutuslikke etteasteid ja võimalust osaleda messil ning laadal. Homme kuulutatakse välja festivali konkursi „Aastad täis sära ja väärikust” laureaadid, seal hulgas ka elutööpreemia.

Festivali ühe korraldaja, mittetulundusühingu Inkotuba juht Eha Topolev rõõmustas avamisel, et taaskord on festivalile tulnud nii palju inimesi. „Meie festivali nimetus „eakate festival“ on varasematel aastatel pälvinud teilt tagasisidet, et te pole ju nii eakad. Nii et sellest aastast kannab üritus nime 60+ festival. Kas see sobib?“ uuris ta ja sai saalist vastuseks tulise aplausi.

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla sõnul on temalt vahel küsitud, miks seenioritele mõeldud festivali vaja on ja miks ajakiri selle korraldamises kaasa lööb. „Kas või selleks, et daamidel oleks põhjust siidipluus ja härradel triiksärk selga panna ja kokku saada,“ sõnas ta ja meenutas, kuidas mullu tuli teda tänama proua, kes oli kokku saanud lapsepõlvesõbrannaga, keda ta polnud näinud 50 aastat.

Festivalikülalisi tervitas kõnega ka tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kes meenutas Arvamusfestivalil toimunud arutelu „122 – viimne taks?“

„Tegelikult pole oluline see, kas viimne taks on 92, 102 või 122. Oluline on see, et oleks tervist ja need aastad oleks väärtuslikud ja väärtustatud,“ sõnas ta.

Ossinovski sõnul on tore, et on nii palju eakaid, et oma kogemust Eesti ellu panustavad, olles dialoogipartneriks kohalikele omavalitustele või tehes vabatahtlikku tööd.

Seitsmendat korda toimuv suurim eakatele mõeldud üritus pakub võimalust kuulata mitmete tunnustatud arstide tervisteemalisi loenguid.

Täna on teiste seas võimalik kuulata meditsiinidoktori ja meditsiinilise biokeemia professori Mihkel Zilmeri loengut „Söömine vanuses 50+ kuni 100+“, Hiina meditsiini doktori Rene Bürklandi näpunäiteid toitumisest ja doktor Tuuliki Hioni loengut vanema ea uneprobleemidest,

60+ festival „Meri kõneleb“ peaesineja on Marko Matvere, kes koos akordionist Peep Raunaga esitab vanade merelauludeja põnevate rännujuttude põimiku „Mulle meeldib maa“. Matvere esinemist on võimalik nautida mõlemal festivalipäeval.

6. oktoobril astub ajakirja 60+ erikülalisena lavale tuntud ajakirjanik Vahur Kersna.

Festivali teise päeva tähtsündmus on festivali „Aastad täis sära ja väärikust“ laureaatide autasustamine, mis algab kell 11.30.

Kogu festivali programm ja konkursi laureaadid on üleval festivali kodulehel 60plussfestival.ee

Üle kogu Eesti kokku tulnud vanemaealiste festivali külastas mullu ligi 4500 inimest. Kahepäevast festivali korraldavad ajakiri 60+ ja mittetulundusühing Inkotuba, festivali toetavad Apotheka apteegid, TENA, Tallinna Linnavalitsus, Corega, Hasartmängumaksu Nõukogu, Purina ja Tallink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles