Vähiravifond toetab viie inimese võitlust melanoomiga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond «Kingitud elu»
Vähiravifond «Kingitud elu» Foto: www.kingitudelu.ee

Vähiravifond sai tänu annetajatele veel ühe õlekõrre ulatada viiele inimesele: 56aastasele mehele, 66aastasele ja 78aastasele naisele, aga ka 36aastasele pereemale Nataljale, 36aastasele perepojale Andreile.

Kõigile viiele inimesele soetab vähiravifond „Kingitud elu“ värskelt Euroopas müügiloa saanud immuunravimi Keytruda (pembrolizumab), mis paneb haige inimese immuunsüsteemi tema kasvajarakkude vastu tööle.

Viimasel kuudel on vähiravifondi „Kingitud elu” võimaldanud viiele eestimaalasele moodsa melanoomiravi, mida ei rahasta haigekassa. Fond panustab nende esialgu neljakuulisse ravisse kokku üle 100 000 euro. Samas kutsub „Kingitud elu” kõiki eestimaalasi üles toetama annetuse läbi viie inimese võitlust raske haigusega, sest ravi tõhususe korral vajavad nad uuest aastast lisatoetust.

„Kõik viis inimest on saanud elult ränga löögi. Valukoldele on haigekassa raputanud peale soola leides, et ülikallitest ravimitest on ravimatu haigusega patsientidele liiga vähe tolku. Samas on viimasel ajal turule tulnud ridamisi moodsaid uusi ravimeid, mille taga on paljulubavad uuringud ja kasutuspraktika. Need ravimid võivad inimestele pikkadeks aastateks täisväärtuslikku elulisa anda. Elada oma pere keskel, näha lapsi kasvamas – need aastad on hindamatu väärtusega. Meie tahame kindlustada vähemalt viiele inimesele selle võimaluse ja kutsume eestimaalasi appi,” ütleb vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu.

Fond kutsub üles viie inimese ravi toetama, tehes selleks annetuse fondi pangakontole või helistades fondi annetustelefonidele.

Oktoobri alguses tegid kümmekond Eesti ettevõtjat, teiste hulgas Elisa, Utilitas, Eften Capital, Interstudio üleskutse loobuda sel aastal jõulukinkidest koostööpartneritele, klientidele ja töötajatele ning teha selle asemel annetus vähiravifondi „Kingitud elu” melanoomipatsientide ravi toetuseks. Iga nädal liitub üleskutsega mitmeid uusi ettevõtteid.

2015. aasta kevadel kutsus „Kingitud elu” eestimaalasi üles toetama Mustvee pereisa Alar Tuppi, kellele fond võimaldas annetajate toel hinnalise melanoomiravi. Ravi on Alarile hästi mõjunud. Tema seisund on stabiilne ja ta käib tööl. Vähisiirded on taandunud niivõrd, et kompuutertomograafia põhjal ei ole neid nähagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles