Konverents aitab leida arsti iseendas

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Zilmer.
Mihkel Zilmer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pole vist ühtegi inimest, kes ei tahaks olla terve, õnnelik ja armastatud, vaimselt ja kehaliselt tubli, arvab Järva diabeetikute ja reumaseltsi juhataja Eevi Sikstus.

Selleks, et leida arsti iseendas ehk teada rohkem liikumisest ja toitumisest, korraldab selts oma tegevuse 20. aastapäeva puhul Paide Kultuurikeskuses tervisekonverentsi, millel esinevad Tartu Ülikooli meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi dotsent Kaarel Zilmer.

"Tagasiside kuulajatelt nende esinemistele on olnud väga positiivne ja nii kutsusime nad taas meile teadmisi jagama ning kuulajate küsimustele vastama," selgitas Sikstus.

Järva diabeetikute selts ja reumaselts on eriti viimasel kümnendil pühendunud järvamaalaste tervisliku käitumisviisi suunamisele haigustega toimetulekul ja terviseriskide ennetamisel. "Teeme seda selleks, et inimene oleks rohkem motiveeritud oma tervise eest hoolt kandma. Lektoreid valime hoolega, et kuulajad saaksid võimalikult põhjalikke ja uusimaid teadmisi ning praktilisi näpunäiteid," rääkis Sikstus.

Ta nentis, et vaatamata kasvavale infohulgale internetis, paberil ja mis tahes keeles pole suurendanud inimeste haritust söömises ja ka liikumises. "Puudujäägid ja liialdused põhjustavad varem või hiljem tervisehäireid," teab ta. Sikstus tuletas meelde, et liikumine on kehale omane ravimeetod, mida vajavad nii vanemad kui ka nooremad. "Inimesed ise kujundavad oma käitumisega oma tervist ehk on iseenda arstid," on ta veendunud.

Tervisekonverents algab 24. oktoobril kell 10 ja sissepääsu lunastamiseks tuleb osta toetajakaart. Sikstus soovitas juba varem mõelda lektoritele küsimusi, sest lisaks ettekandele on kõigil võimalik oma mure lahendamist kohapeal alustada. "Võimalik on osta Mihkel Zilmeri raamatuid," lisas ta. Samuti on kohale lubanud tulla enam kui 15 ettevõtet oma tervisetooteid tutvustama ja müüma ning tervisemõõtmisi tegema.

Pärast kella 15 jätkub tervisepäev kultuurikeskuse kohvikus, kus saab lähemat teavet seltsi tegevuse kohta, nautida väikest kontserti ja maitsta sünnipäevatorti. "Konverentsile tulijad registreeruma ei pea, küll aga need, kes soovivad pärast kohvikus seltsi tegevusega tutvuda," täpsustas Sikstus. Tulekust paluvad korraldajad 21. oktoobriks teada anda telefonil 5557 6915.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles