VIDEOLUGU: 50 aastat olla tola

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Salme Kultuurikeskuses omaealistega oma emotsioone jaganud näitleja Helle Laas on nukuteatri kõige staažikam näitleja. Sel sügisel täitus tal teatrikunstiga tegelemisest 50 aastat. Nagu ta ise ütleb: täitus 50 aastat "olla tola".

Helle Laasile meeldib nukkudega palju rohkem mängida kui Shakespeare'i näidendist unistada. 

"Ka minul on praegu kavas üks täiskasvanutele mõeldud etendus "Aja refrään". See on monotükk, mille lavastas Jaanika Juhanson. Selles on minuealistele ehk palju äratuntavat," rääkis Helle Laas.

Ta andis eakate festivalil käinud vanaemadele ja vanaisadele nõu, kuidas lapselapsele nukkude abil muinasjuttu jutustada.

"Vaadake, siin on odavast poest ostetud jänes, mis on mõeldud kempsupaberirulli hoidjaks. Peaasi, et nukk oleks hästi painduv ja liikuv. Nuku saab ka ise õmmelda. See siin on kolmnurgast kokku õmmeldud hiir, millele on kõrvad külge ja saba taha pandud. Silmad ja suu ka pähe ning nukk ongi valmis oma lugu jutustama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles