Olustveres toimub hoidistemess ja Eesti toidu laat

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustveres toimunud hoidistemessil sai peapreemia hoidis "Kuldne sügis" mille valmistasid Olustvere õpilased. Võidutöö valmistamiseks vajalikud komponendid: õun, kõrvits, astelpaju, apelsin.
Olustveres toimunud hoidistemessil sai peapreemia hoidis "Kuldne sügis" mille valmistasid Olustvere õpilased. Võidutöö valmistamiseks vajalikud komponendid: õun, kõrvits, astelpaju, apelsin. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel laupäeval, 26. septembril toimub Olustveres tasuta hoidistemess ja Eesti toidu laat, kus on võimalik proovida ja osta Eesti väiketootjate toodangut.

Väljas kohvikud, kus saab proovida kohalike kodumajapidamiste parimaid hõrgutisi. Meelelahutuseks esinevad Koit Toome, Meelis Kubo, ansambel Väliharf ja Väägvere kapell, päeva juhib Venno Loosaar.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laata korraldab Olustvere teenindus- ja maamajanduskool koostöös liikumisega Kodukant. Üritus on kõikidele tasuta ning toimub tänavu Eesti toidu kuu raames.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli juhi Arnold Pastaku sõnul on hoidistamine eestlastele omane. „Sel aastal valime traditsioonidele kohaselt hoidiste messi parimad kolmes kategoorias – soolane, magus ja „üllataja“ ning lisaks paneme ritta ka valiku viimase 10 aasta parimatest hoidistest, mille hulgast auväärne žürii valib hoidiste kuninga ehk 10 aasta üldvõitja,“ lisas Pastak. Olustverre tulevad Pastaku sõnul tänavu kokku üle Eesti ka õlle väiketootjad, kelle toodetest valib žürii parima.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laada žüriisse kuuluvad Eesti restoranikultuuri esindaja Dmitri Demjanov, laulja Koit Toome, Ringvaate saatejuht Jüri Muttika, Olustvere kooli juht Arnold Pastak, maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, Ugala Teatri juht Kristiina Alliksaar, näitleja Tarvo Krall, näitleja Loore Martma ning Maalehe lisa Targu Talita vastutav toimetaja Jana Rand.

Maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai sõnul annab hoidistemess kinnitust, et hoidistamise kultuur on Eestis jätkuvalt au sees ja areneb edasi. Pidevalt leitakse uusi huvitavaid retsepte ja lähenemisi, kuidas kodumaisest toorainest midagi maitsvat ja tervislikku valmis teha. Mess on ka hobikokkadele hea võimalus katsetada, kas nende hoidisel oleks potentsiaali, et sellele oma väike ettevõte üles ehitada. Mida rohkem Eesti toitu saab põnevateks toodeteks just Eestis, seda paremini elab ka kodumaine tootja,“ lisas Kevvai.

Maaleht toob Olustverre kurgi- ja kõrvitsahoidiste konkursi.

Hoidistemess ja Eesti toidu laat toimub 26. septembril kella 11–16.

PROGRAMM:

Kell 11 hoidistemess ja Eesti toidu laada avamine;

Kell 11.20 laval ansambel Väliharf;

Kella 11.45–12.15 valitakse kõikide hoidiste kuningas ehk parim hoidis hoidistemessi kümne tegevusaasta kokkuvõttes;

Kella 12.15 laval Koit Toome;

Kell 12.55 kümne aasta parima hoidise konkurssi tulemuse väljakuulutamine;

Kella 13–13.20 valitakse parim Eesti väiketootja õlu;

Kell 13.45 Meelis Kubo mustkunstišõu;

Kell 14.30 laval ansambel Väliharf;

Kell 15 võitjate väljakuulutamine: parim Eesti väiketootja õlu ning 2015. aasta parimad hoidised;

Kell 15.15 laval Väägvere kapell;

Ürituse vältel toimuvad viktoriinid, mängud, laadaloterii ja hobuste kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles