Tehnoülevaatusel on nüüd vähem bürokraatiat

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduki registreerimistunnistus.
Sõiduki registreerimistunnistus. Foto: Toomas Huik.

1. septembril jõustus tehnoülevaatust reguleeriva määruse muudatus, mille alusel ei panda sõiduki registreerimistunnistusele ülevaataja pitserit ega korduvülevaatusi.

Maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra sõnul vähendati tehnoülevaataja pitseri kaotamisega bürokraatiat. Kui varasemalt kinnitati ülevaatuse läbimist sõiduki registreerimistunnistusel tehnoülevaataja pitseriga, siis nüüdsest piisab sissekande kinnitamiseks ülevaataja allkirjast. Jätkuvalt kantakse registreerimistunnistusele järgmise ülevaatuse kuu ning aasta. Jürgo Vahtra sõnul ei tasu inimestel pitsatijälje kadumise pärast muretseda, kuna ülevaatuse autentsus on elektroonilises liiklusregistris lihtsasti kontrollitav.

Lisaks ei märgita enam registreerimistunnistusele korduvat ülevaatust, mis võimaldab sõiduki omanikul ühte ja sama dokumenti pikemalt kasutada. Tehniliselt mitte korras sõidukile väljastatakse nagu varasemaltki kontrollkaart, kus on ära märgitud avastatud puudused ja otsus, kas omanikul tuleb esitada sõiduk korduvülevaatusele või tunnistatakse sõiduk omal jõul sõitmiseks kõlbmatuks.

Muudatusi reguleerib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles