Tantsuõpetaja Ene Jakobson tähistab 70 aasta juubelit

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuansambel Sõleke.
Tantsuansambel Sõleke. Foto: Internet

Tallinna Huvikeskuse Kullo tantsuansambel Sõleke tähistab ansambli looja ja koreograafi Ene Jakobsoni 70 aasta juubelit ning kutsub kõiki tantsuhuvilisi seda tähistama.

13. septembril kell 11 oodatakse kõiki Sõlekese sõpru Tallinna Huvikeskuse Kullo ette, kus toimub kallile tantsuõpetajale juubeliks pühendatud tamme ja nimelise pingi avamine. Esinevad Sõlekese tantsijad, tütarlastekoor Ellerhein ja viiuldajate ansambel Tuuleviiul.

4. oktoobril kell 16 algab Nordea Kontserdimajas kostüümisõu ja tantsuetendus „Andmise rõõm“. Kostüümietendusel esitatakse kunagise Tallinna Moemaja konstruktori-modelleerija Ene Jakobsoni rõivaloomingut. Tantsuetendusel astuvad Sõlekese tantsijate kõrval üles viiuldajate ansambel Tuuleviiul ja näitleja Guido Kangur. Etenduse pileteid on saab Piletilevist.

Ene Jakobsonil täitus 70. eluaasta 31. juulil. Ta on pikaaegne tantsupedagoog, rahvatantsu eestvedaja ja sadade tantsude autor. Ene Jakobson on välja töötanud metoodika rahvatantsu õpetamiseks lastele ja noortele, osalenud üld- ja noortetantsupidude loomisel ning pälvinud mitmeid tunnustusi ja riiklikke preemiaid, sealhulgas Valge tähe V klassi teenetemärgi.

Ene Jakobsoni elutööks võib pidada tantsuansambli Sõleke loomist 40 aastat tagasi 1976. aastal, mille peaballettmeister ta tänaseni on.

Sõlekeses tantsib praegu üle 300 tantsija kokku 20 erinevas rühmas ning nende hulgas on tantsijaid Sõlekese algusaegadestki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles