Perearstide aastakonverentsil tunnustatakse parimaid perearstikeskusi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsienti hakkavad aitama ühe kindla perearsti asemel erinevad arstid ja õed.
Patsienti hakkavad aitama ühe kindla perearsti asemel erinevad arstid ja õed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, 10. septembril tunnustatakse Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil 40 parimat Eesti perearstipraksist.

Parimad perearstikeskused valis Eesti Perearstide Seltsi, kes hindas neid perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel. Hindamisel võeti arvesse näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravikvaliteeti, sealhulgas haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ningkoostööd patsientidega.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme Triinu-Mari Otsa sõnul ühendab parimaid perearste soov areneda organisatsioonina, pakkudes sealjuures häid võimalusi arstidele ning parimat abi patsientidele.

„Perearstid on aastaid tegutsenud selle nimel, et kvaliteeti süsteemselt võrrelda. Praksiste hindamisel võetakse arvesse perearsti töö erinevaid aspekte, sest kvaliteet on perearstile oluline nii igapäevases ravitöös kui ka selle korraldamisel. Perearstid ise on välja toonud, et hindamine annab neile ideid edasiseks arenguks, et arstiabi oleks tõhusam ja patsiendisõbralikum,“ kommenteeris Triinu-Mari Ots.

Need patsiendid, kes oma keskust nimekirjast ei leia, muretsema ei pea.

„Kvaliteedinõudeid peavad täitma siiski kõik perearstid. Valik tehti nende perearstikeskuste hulgast, kes ise omal soovil andmed esitasid ja nende alusel punktisumma said,“ selgitas Ots.

Parimaid praksiseid autasustatakse perearstide aastakonverentsil, mis toimub Balti perearstide konverentsi raames 10.–11. septembrini Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles