Tallinna mees saab 101aastaseks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27. augustil tähistab 101. sünnipäeva tallinlane Leo Ginovker, kes käib ka praegu ise turul ja püsib kadestamisväärselt heas vormis.

Kesklinna vanem Alar Nääme sõnul väärib sügavat austust juubilari elurõõm ja huvi maailmas toimuva vastu. „Leo Ginovkeri elu pole kulgenud lihtsalt ning sinna mahub ka ülekohut ja kannatusi, ent vaatamata sellele ja ehk just selle tõttu, on ta osanud leida enese jaoks väärtused, mille nimel elada,“ lisas Nääme.

Leo Ginovker on põline tallinlane, kellel tuli kodulinnast eemal viibida vaid stalinlike repressioonide rasketel aastatel, kuna juubilari pere küüditati, sest neile kuulus kommivabrik „Ginovker“. Peale asumiselt naasmist töötas Leo Ginovker kuni 80nda eluaastani Saue EPTs. Koos küüditamise aastatega on mehel tööstaaži 93 aastat. Veel täna käib juubilar ise turul ja poes ning püsib kadestamisväärselt heas vormis.

Lähedased peavad pereisa pikaealisuse põhjuseks intelligentsust ja südameheadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles