Keila Taastusravikeskus kolis Pelgulinna

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla taastusravikeskus ja hooldushaigla.
Keila haigla taastusravikeskus ja hooldushaigla. Foto: Teet Malsroos /Õhtuleht

Kevadel kahekümnendat aastapäeva tähistanud Keila Taastusravikeskus kolis Keilast Tallinnasse ja muutis nime Põhja-Eesti Taastusravikeskuseks.

Taastusravikeskuse juhataja Dag Nurme sõnul oli Keilast ärakolimine mõjuv põhjus ka nimemuutuseks. Nurme kinnitas infoagentuurile BNS, et taastusravikeskuse arenguplaanis oli pikemat aega Tallinna kolimine, sest valdav osa keskuse patsientidest on Tallinnast ja Harjumaalt ning Keila asukohana on paljudele ebamugav.

„Nii taastusravikeskuse statsionaarsel kui ka ambulatoorsel ravil käivad patsiendid ning ka nende külastajad pääsevad Tallinnas asuvale keskusele paremini ligi ja kulutavad transpordile vähem aega,“ rääkis Nurma..

„Pelgulinna haiglas kavatseme tegutseda järgmised kaks aastat, kuni valmib uus ning kaasaaegne taastusravikeskus Järvevana teel, mida hetkel projekteerime.”

Põhja-Eesti Taastusravikeskus tegutses Keilas veel 19. juunini, esmaspäevast alustatakse tööd juba Tallinnas Sõle 16.

„Põhja-Eesti Taastusravikeskuse tegevus on suunatud nüüdisaegsele uuenduslikule intensiivsele ja aktiivsele tegevusele patsiendiga. Meil on mitmekülgne ja väga hästi komplekteeritud meeskond, mis tagab selle, et statsionaarsel ravil viibiv patsient osaleb päevas üldjuhul vähemalt kolm tundi aktiivses ravitegevuses,” lisas Nurm.

Põhja-Eesti Taastusravikeskuses on aasta jooksul statsionaarsel ravil 1100 ning ambulatoorsel ravil samuti 1100 patsienti.

Põhja-Eesti Taastusravikeskuses töötab neli arsti, 16 füsioterapeuti, seitse tegevusterapeuti, kolm logopeedi, kolm psühholoogi, 13 õde ja 14 hooldajat.

Põhja-Eesti Taastusravikeskus on asutatud 1995. aastal ning on suuruselt teine statsionaarse taastusravi teenuste osutaja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles