Kirju salatite maailm

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salatid.
Salatid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Salatitest rääkides tuleb eelkõige meelde kartulisalat, mis on aastast aastasse olnud justkui meie peolaua kohustuslik pearoog, salatite võimalusterohke maailm on aga palju-palju laiem.

Salat on väga tänuväärne roog, sest hoolimata sellest, et salati valmistamiseks tuleb üksjagu vaeva näha tükeldamisega, õnnestub see igal juhul, ei vaja kindlate koguste järgimist ja selle saab varem valmis teha.

Salateid võib nii kokku segada kui ka kihtide kaupa serveerida. Segatud salatite põhja koostisaineteks sobivad makaronid, riis, kartul, kruubid, tatar.

Makaronitoodetena võib kasutada riisikujulisi makarone, väikesi sarvekesi, nuudleid, lintnuudleid, tükeldatud spagette, väiksemaid spiraalmakarone.

Köögiviljadest sobivad keedetud porgand, värske kurk, marineeritud kurk, konservherned, konservoad, konservmais, paprika, tomat, peet, kaalikas. Kaalikas kõlbab hästi kruubisalatisse koos singi ja marineeritud kurgiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles