TV3 otsesaateid näeb peagi üksnes raha eest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3.
TV3. Foto: Elmo Riig / Sakala

TV3 vaatamiseks tuleb pärast 1. juulit mõne telekanalit edastava ettevõttega leping sõlmida või internetis järelvaadatavate saadetega leppida, ainult tavalise toa- või majaantenni abil TV3 pilti enam ei näe.

„Meediamaastik on muutumas ja erakanalitel pole mõistlik vabalevis olla. See on liiga kallis võimaluseta ise tulu teenida ja tehnoloogiliselt perspektiivitu,” kirjutab TV3 oma veebiküljel. Veel selgitatakse, et ligi 90 protsenti Eesti elanikest ostab telekanaleid otse operaatoritelt, kes TV3 hinnangul suudavad ka vähekindlustatud inimestele soodsaid võimalusi pakkuda. 60+ uuris, millised need võimalused on.

Kulutusteta pääsevad inimesed, kes loobuvad TV3 otsevaatamisest ning lepivad edaspidi üksnes toa- või majaantenni kaudu telerisse jõudva ETV, ETV2, Kanal 2 ja Tallinna TV pildiga. Kellele meeldivad aga harjumuspärased TV3 saated või kes tahab näiteks Foxi, Fox Life’i, Sony ja Sony Turbo eestikeelsete subtiitritega seriaale vaadata, peab uusi võimalusi otsima.

ZUUMtv või Viasat

Kõige halvemas olukorras on vaatajad, kes elavad suurematest linnadest ja asulatest kaugemal. Neile on sageli ainus võimalus Viasati satelliittelevisiooni paketid, mille hind algab 9,99 eurost kuus, või Starmani ZUUMtv.

ZUUMtv on õhu kaudu leviv digitelevisiooni teenus, mis levib Eestis pea kõikjal. Selle levialast jäävad välja ainult osa Hiiumaast ja väiksemad alad mandril. Signaali võivad takistada ka kõrgemad puud või ehitised.

ZUUMtv-d võib edasi vaadata sama antenniga, internetiühendust ei pea majapidamises olema. Küll aga tuleb teleri juurde muretseda digiboks või vaatajakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles