Ristiku Põhikooli õpilased on väga hoolivad

Eve Rohtla
, 60+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümme aastat tagasi Ristiku Põhikoolist penisonile jäänud Marge Fišmann meenutab oma erilisi õpilasi sooja südamega.

Nii kehalise kasvatuse õpetajana kui ka kooli huvijuhina töötanud 77aastase Marge Fišmanni sõnul ei pruugi igale õpetajale, kes kooliuksest sisse astub tema kodukool sobida. "Selles koolis töötamine on kutsumus," on ta veendunud.

Ristiku koolis õpivad erivajadusega lapsed, keerulisema iseloomu või käitumis- ja tähelepanuraskustega lapsed, kes suudavad riikliku õppekava alusel põhihariduse omandada. Aga selles koolis tehakse suurepärast tööd ka nende lastega, kelle tunnistusele on ühtäkki ilmunud palju halvemad hinded, kui varem.

Kooli võetakse vastu ka lapsi, kes võiksid ja peaksid palju paremaks muutuma. Neil on selleks oskusi ja andeid, aga mingil põhjusel on koolidistsipliin käest läinud.

Ristiku põhikoolis töötavad suure südamega oma ala parimad asjatundjad. Laste aitamiseks rakendatakse vajalikke tugisüsteeme ja diferentseeritud õpetamist.

Endine Ristiku Põhikooli pedagoog Marge Fišmann iseloomustab oma endisi õpilasi kui väga südamlikke lapsi. "Olin viis aastat klassijuhataja ja mul on nende lastega siiamaani side säilinud. Üks neist on lõpetanud Tartu Ülikooli, teine on IT-asjatundja," meenutab ta. "Õpetajad on neile nagu pereliikmed."

"Kõige suurem heameel ongi õpetajal selle üle, kui tema lapsed edasi õppima lähevad," lisab Marge Fišmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles